De enorme voordelen van digitale transformatie

De enorme voordelen van digitale transformatie

14 Juli, 2020 14:16

Digitale transformatie - de heruitvinding van een organisatie door het gebruik van digitale technologie om de prestaties te verbeteren - is tegenwoordig een prioriteit voor veel bedrijven. Waarom is het zo belangrijk voor het moderne, Nederlandse bedrijfsleven? In dit artikel beantwoorden we die vraag en leggen we een aantal voordelen uit die digitale transformatie kan bieden aan je bedrijf.

 

Waarom is digitale transformatie nu zo belangrijk?

 

Het feit wil dat de wereld digitaal is, maar veel bedrijven zijn onvoorbereid. De technologieën, vaardigheden en processen die ze hebben, vertalen zich niet naar een digitale wereld. Het moderne bedrijf moet zichzelf transformeren om zich aan te passen aan de technologie en de processen die nodig zijn in de digitale wereld van vandaag.

Zoals in dit artikel wordt uitgelegd, is dit proces geen kleine onderneming. Je komt wegversperringen tegen op de weg naar digitale transformatie.

De grote vraag: Wat haalt mijn bedrijf uit de digitale transformatie? Wegen de voordelen op tegen de tijd en moeite die nodig zijn om het project te voltooien?

Het korte antwoord: Absoluut. Laten we vandaag een aantal van deze voordelen nader onderzoeken. Hoewel de lijst zeker veel langer zou kunnen zijn, noemen we hieronder een aantal enorme voordelen van de digitale transformatie.

Verbeterde efficiëntie

Wat vertraagt je bedrijf? Welke versperringen bestaan er in je huidige processen die de efficiëntie schaden?

Voor sommigen is het handmatige invoer van gegevens. Hun systemen communiceren niet met elkaar, dus moeten ze handmatig gegevens invoeren in verschillende gebieden.

Voor anderen is het een knelpunt in het proces. Eén proces gaat door één afdeling, en zorgt voor een knelpunt. Zo loopt de rapportage bij veel bedrijven nog steeds via de IT-afdeling, waardoor er vertraging ontstaat.

We zouden verder kunnen gaan, want er zijn een aantal gebieden die een bedrijf kunnen vertragen. Het goede nieuws: digitale transformatie elimineert veel van deze knelpunten. Wanneer je legacy-processen vervangt door geautomatiseerde workflows en je huidige processen echt onder de loep neemt, verminder je de wrijving in je bedrijf.

Verbeterde besluitvorming

De afgelopen jaren hebben we een gegevensexplosie gezien. Als bedrijf heb je toegang tot meer gegevens dan ooit tevoren en de datavolumes nemen alleen maar toe.

Er zijn echter maar weinig bedrijven die daadwerkelijk profiteren van deze gegevens. Velen missen de tools en processen die nodig zijn om er zinvolle managementinformatie van te maken.

Dit is waar een digitaal gestuurd bedrijf de overhand heeft. Met behulp van moderne BI-tools kunnen ze deze gegevensstroom oppakken en direct inzicht krijgen. Hierdoor kunnen ze veel sneller (en nauwkeuriger) reageren dan bedrijven die deze mogelijkheden missen.

De geavanceerde software van vandaag de dag voedt digitale data op de manier waarop brand brandstof verbruikt: meer data betekent een betere besluitvorming in essentiële functies zoals optimalisatie van advertentie-uitgaven, prioritering van verkoopleads, communicatie met klanten en zelfs de prestaties van werknemers. Bedrijven willen met behulp van gegevens beslissingen kunnen nemen om hun klanten een betere service of een beter product te kunnen bieden. Dankzij sociale media, mobiel, creditcards en alomtegenwoordige online connectiviteit is er een overvloed aan informatie om bedrijven te helpen hun processen te verbeteren".

Werken met een digitaal archief

Niet alleen de workflow is beter wanneer we het digitaal doen, ook de archivering gaat beter wanneer deze digitaal gebeurt. Wanneer je werkt met een digitaal archief heb je verschillende voordelen:

  • Het archief is veilig voor brand en overstromingen
  • Vanuit het archief is gemakkelijk te werken, meerdere mensen kunnen met een zelfde document aan de slag en hoeven niet onnodig te wachten
  • Documenten kunnen vanaf afstand geraadpleegd worden

 

Dit en meer zijn voordelen die pleiten voor een digitaal archief. Neem contact op met karmac-digitaliseert.nl voor de nodige informatie als het gaat om het digitaliseren van je archief. Veel succes!

Internetvoorziening als een nutsvoorziening >